top of page
aleya-keramika-4230.jpg

STIK Z NARAVO IN POVEZOVANJE S SVOJO KREATIVNOSTJO

Ko se dotakneš gline, se prebudi impulz, ki te popelje na prav posebno dogodivščino raziskovanja svojega dragocenega bitja.

 

Odkrivaš svoj potencial, osvobajaš se spon, omejitev...

Ta impulz predrami srce in ga popelje na pot svobodnega izražanja skozi umetnost oblikovanja in neskončnih možnosti.

To je trenutek, ko se srečata starodavna modrost zapisana v glini in priložnost, da ustvariš nekaj povsem novega z iskro svojega bistva.

»Spominjam se sebe…

Bila sem organizirana, vestna, sledila sem sistemu, ki je narekoval smernice za katere sem bila prepričana, da jim moram slediti ter jih dosegati. Zato, da bom uspešna, srečna in da bom s tem osrečevala okolico.  Sem jim sledila. In jih dosegala.

Dokler me življenje ni peljalo skozi nepričakovane dogodke in težke situacije, ki so upočasnile korak. Takrat sem dojela, da sem, z vsem kar imam, popolnoma prazna. Nisem vedela ne kdo sem ne kaj si želim.

To je bil trenutek, ko sem si dovolila izstopiti in pokukati kaj nosim v sebi. Prebudila sem resnično kreativnost in začela ustvarjati povsem novo pot. Čisto svojo, nepoznano, še neoblikovano. A srce mi je povedalo, da je prava.

Še vedno stopam po tej poti in jo raziskujem vsak dan. Kreativnost je dobila krila in včasih tudi letim.  :D 

Vem kdo sem in vem kaj si želim. Še več,…s tem kar sem ustvarjam tisto kar si želim.«

 

Kaj ti nosiš v sebi?

MOJE IME JE ANDREJA
IN GLINA JE MOJA SOPOTNICA

Od kupčka gline do skodelice obstaja pot. 

Pot na katero se podam z največjim veseljem, strastjo in ljubeznijo.

Korak za korakom hodim po poti in vsak korak je dogodivščina v kateri dajem sebe v glino in glina mi podarja najboljše izkušnje, v meni prebudi ideje in to vzajemno sodelovanje rojeva kreacije vseh barv in oblik.

Že prvi korak je zame posebno doživetje. Prvi dotik gline. Vsak dotik ustvari novo obliko, novo kreacijo. Stik s koščkom matere zemlje, ki je tako pristen, tako naraven in tako popoln.

Neskončno hvaležna sem, da je kupček gline moja inspiracija s katero se podam na pot dogodivščin znova in znova in vsaka pot je zgodba zase.

Neskončno hvaležna sem, da lahko zgodbe skozi keramiko pripovedujem tudi vam.

Hvala iz srca. 

20220610_123029.jpg
aleya-keramika-3998.jpg
bottom of page